Είσαι συγγραφέας; 
Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο ανοδικής πορείας, η Maradel Books, συνεχίζει το έργο της αναδεικνύοντας νέους συγγραφείς με τους οποίους έχει οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και σωστής συνεργασίας. Στόχος μας πάντα, η εξέλιξη, οι σωστές εκδόσεις και να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο. Εξελισσόμαστε, αποκτούμε συνεχή εμπειρία για ένα καλό αποτέλεσμα και είμαστε ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει συγγραφείς που θέλησαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του βιβλίου. Σεβόμενη τους δημιουργούς προσφέρει ευέλικτα, οικονομικά πακέτα συν-έκδοσης που στόχο έχουν το άρτιο εκδοτικό αποτέλεσμα με την καθοδήγηση της έμπειρης δημιουργικής μας ομάδας.


Πώς όμως ξεκινά αυτό το ταξίδι και τι χρειάζεται για να εκδώσεις το βιβλίο σου στη Maradel Books; 

Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την ημέρα δημιουργίας του εκδοτικού μας οίκου μέχρι σήμερα στα πλαίσια της έκδοσης. Για να εκδοθεί σήμερα ένα βιβλίο από τον εκδοτικό μας οίκο θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω βήματα. 


Αξιολόγηση

Στόχος του εκδοτικού μας οίκου, είναι οι σωστές εκδόσεις και τα βιβλία τα οποία έχουν ενδιαφέρον, πρωτοτυπούν και είναι καλογραμμένα. Παρά τον αριθμό έργων που έρχονται καθημερινά για αξιολόγηση, σαφώς δεν μπορούν να εκδοθούν όλα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι να μην πληρεί τους κανόνες αξιολόγησης. 

Για την εξέταση της εκδοτικής σας πρότασης, μπορείτε να μας στείλετε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση newauthors@maradelbooks.gr

Στο μήνυμα αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται:

α) το είδος του έργου (π.χ. ιστορικό μυθιστόρημα, αστυνομικό μυθιστόρημα, δοκίμιο κ.ά.)
β) ο αριθμός των λέξεων του ολοκληρωμένου έργου
γ) μια σύνοψη του έργου
δ) ένα σύντομο βιογραφικό σας, που θα περιλαμβάνει τυχόν προηγούμενα δημοσιευμένα έργα σας
ε) τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Παρακαλούμε μη στείλετε το τελικό σας κείμενο σε αυτό το στάδιο.

Οι προτάσεις θα εξετάζονται από την επιτροπή αξιολόγησης των εκδόσεών μας. Σε διάστημα ενός μήνα θα λάβετε ενημέρωση στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε το ολοκληρωμένο σας κείμενο. Αν δεν λάβετε απάντηση εντός αυτού του διαστήματος, παρακαλούμε θεωρήστε πως η πρότασή σας έχει απορριφθεί.

Αν σας ζητηθεί να στείλετε το κείμενό σας, τότε το βιβλίο σας θα διαβαστεί από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης των εκδόσεών μας.

Ακόλουθες προδιαγραφές ενδεικτικά: γραμματοσειρά TimesNewRoman, μέγεθος 12, διάστιχο 1,5.

Η απόφαση έκδοσης ή μη, λαμβάνεται σε διάστημα τριών με τεσσάρων μηνών από την παραλαβή του ολοκληρωμένου έργου σας, και θα ενημερωθείτε σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να στέλνετε αντίγραφα του έργου σας, καθώς μετά το πέρας της αξιολόγησης τα χειρόγραφα καταστρέφονται.

Τονίζουμε ότι προτάσεις που θα υποβάλλονται χωρίς να έχει προηγηθεί η σχετική επικοινωνία και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά μας, με βάση την αρχική παρουσίαση του έργου, δεν θα εξετάζονται.

Αφού λοιπόν το έργο σας αξιολογηθεί και θεωρηθεί πως πληρεί τις προυποθέσεις, το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση με τον συγγραφέα που τον ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει και αφού η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε φτάνουμε στο επόμενο βήμα που έχει να κάνει με το δημιουργικό του έντυπου βιβλίου.

Το έργο αξιολογείται από μια ομάδα έμπειρων αναγνωστών κι αν πληρεί τα δεδομένα έκδοσης, τότε λαμβάνετε e-mail πως μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Αφού η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε φτάνουμε στο επόμενο βήμα που έχει να κάνει με το δημιουργικό του έντυπου βιβλίου.

 

Επιμέλεια

Υποχρέωση του συγγραφέα είναι να μας παραδώσει ένα σωστό κείμενο, χωρίς σοβαρά λάθη. Παρόλα αυτά, ο συγγραφέας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τα σημεία στίξης ή να έχει γνώση φιλολογικής επιμέλειας. Σε αυτό το σημείο, η ομάδα της Maradel Books και οι έμπειροι φιλόλογοι, αναλαμβάνουν :

α) ορθογραφική και φιλολογική επιμέλεια

διόρθωση ορθογραφικών λαθών, σημείων στίξεως, αντικατάσταση επαναλαμβανόμενων λέξεων και αδοκιμών εκφράσεων, συντακτική διόρθωση του κειμένου.

β) συγγραφική επιμέλεια

Παρέμβαση από έμπειρους επιμελητές στη ροή του έργου ώστε να καλυφθούν νοηματικά ή χρονικά κενά. Γίνονται προσθήκες, περικοπές σημείων όπου κρίνεται απαραίτητο. Βελτίωση εκφράσεων και εμπλουτισμός λεξιλογίου του κειμένου.


Σελιδοποίηση

Αφού ολοκληρωθεί η επιμέλεια του έργου, συνεχίζουμε με την ηλεκτρονική σελιδοποίηση του βιβλίου. Το κείμενο σελιδοποιείται σε πρότυπο διαστάσεων βιβλίου και παραγραφοποιείται.Δημιουργικό εξώφυλλο

Το εξώφυλλο ενός βιβλίου είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία του δημιουργικού. Η νέα, έμπειρη ομάδα της εκδοτικής μας, είναι εδώ για να επιμεληθεί ένα ελκυστικό εξώφυλλο. Σε συνεργασία με τον συγγραφέα δημιουργούμε το ιδανικό κόνσεπτ για το έργο σας.

Μετά από αυτά τα βήματα το βιβλίο είναι έτοιμο για την έτυπη μορφή του..... όμως δεν σταματάμε εδώ....


Δύο μήνες περίπου - το χρονικό όριο δεν είναι πάντοτε το ίδιο - πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου, το προωθητικό μας τμήμα, αναλαμβάνει την ενεργό δράση. Στόχος του συγκεκριμένου τμήματος, είναι η σωστή προώθηση του συγγραφέα και του έργου του, ώστε να γίνει γνωστή η συνεργασία στα μέσα δικτύωσης (Facebook, Instagram). Σε αυτό το σημείο, ο συγγραφέας αφήνεται στα έμπειρα χέρια της προωθητικής ομάδας.

Το πρώτο πράγμα που γίνεται αφότου επικυρωθεί μία συνεργασία, είναι η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας που λαμβάνει χώρα στη σελίδα μας στο facebook και φυσικά, με άρθρο στο σάιτ της Maradel Books.

Αποκεί και μετά, γίνονται διάφορες κινήσεις προώθησης όπως δημιουργία book trailer το οποίο δημοσιεύεται από το κανάλι του εκδοτικού στο YouTube, promo covers που δίνουν στον αναγνώστη μια ιδέα γι' αυτό που θα διαβάσει και πολλές άλλες κινήσεις προώθησης όπου ο ίδιος ο συγγραφέας έχει ενημερωθεί.

Μετά την έκδοση, στόχος του εκδοτικού μας οίκου είναι να γνωστοποιηθεί το έργο, οπότε στέλνονται δελτία τύπου σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία, διαδικτυακά καταστήματα, εμπόρους και διάφορα site και ομάδες όπου αφορούν αναγνώστες.

Το θέμα της προώθησης μετά την έκδοση, ποικίλει, ανάλογα την συμφωνία που έχει κάνει ο εκάστοτε συγγραφέας με τον εκδοτικό μας οίκο.

Ετοιμάζουμε το book trailer του έργου το οποίο ανεβαίνει στο κανάλι της εκδοτικής στο YouTube

Μετά την έκδοση το βιβλίο συνεχίζει το ταξίδι του και εμείς είμαστε εκεί για να το οδηγήσουμε.