Έκπτωτη Θεά- Βαρβάρα Σέργιου - Άποψη

2019-07-13
Έκπτωτη Θεά- Βαρβάρα Σέργιου - Άποψη
Έκπτωτη Θεά- Βαρβάρα Σέργιου - Άποψη

 Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

''Έκπτωτη Θεά:Μεταμόρφωση-Αναγέννηση'' ο τίτλος ενός βιβλίου φαντασίας που είχα καιρό στην λίστα μου καί επιτέλους σήμερα ήρθε η σειρά του να το διαβάσω. Πολλοί/ες εκεί έξω θα έχετε ήδη διαβάσει το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Βαρβάρας Σεργίου με τίτλο ''Έκπτωτη Θεά:Mεταμόρφωση'' αλλά εγώ σας προτείνω να διαβάσετε και την νέα αναθεωρημένη έκδοση που είναι πιο εμπλουτισμένη καθώς είναι ένα πάντρεμα και των δύο βιβλίων.
Ένα βιβλίο καλογραμμένο με ωραίο,καθαρό και γρήγορο λόγο απαλλαγμένο από επαναλήψεις και με ένα πολύ δυνατό πάντρεμα πραγματικότητας και φαντασίας που δεν μας ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα αυτή η εναλλαγή που κάνει η συγγραφέας πότε να μας τοποθετεί σε ένα φανταστικό πλαίσιο και πότε στον πραγματικό κόσμο μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας του βιβλίου.
Εξαιρετικές εικόνες που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα βιβλίο φαντασίας παράλληλα με ήρωες από κοινούς θνητούς έως αγγέλους κι άλλα πλάσματα της φαντασίας θα κοσμήσουν το βιβλίο και θα του δώσουν μία νότα φρεσκάδας μπορώ να πώ.
Όσον αφορά την υπόθεση δεν νομίζω να μην σας ιντριγκάρει και να μην σας εξάπτει την φαντασία ό,τι έχει να κάνει με έκπτωτους θεούς,αγγέλους και άλλα φανταστικά πλάσματα. Επίσης η αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό καί η προσπάθεια για διατήρηση της ισορροπίας στο σύμπαν είναι κάτι που μας αρέσει να το διαβάζουμε μέσα στην ιστορία ενός βιβλίου. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε την κεντρική μας ηρωίδα την έκπτωτη θεά που την παρακολουθούμε σε κάποιες τις αναγεννήσεις με σκοπό να φτάσει εκεί που ήταν και να ζήσει τον απόλυτο έρωτα δίπλα στον αγαπημένο της ο οποίος θα κάνει με την σειρά του τα πάντα για να την προστατέψει.
Μην μπερδευτείτε όμως. Η αναλογία ανάμεσα στο ερωτικό και στο φανταστικό κομμάτι έρχεται σε απόλυτη ισορροπία μέσα στην πλοκή του βιβλίου και το ένα δεν υπερισχύει του άλλου αλλά εναρμονίζονται τέλεια και έχουμε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα.


Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της κριτικής μου θα σας πώ ένα ακόμη στοιχείο του βιβλίου που μου άρεσε πολύ και με έκανε να ανυπομονώ να διαβάσω και την συνέχεια. Η συγγραφέας πολύ έξυπνα κλείνει και δεν κλείνει την ιστορία του βιβλίου σε καίριο σημείο ώστε να μας κρατήσει σε αγωνία και σε σκέψεις για το τι θα ακολουθήσει.

Είτε έχετε διαβάσει το προηγούμενο βιβλίο είτε όχι είναι μία πολύ καλή επιλογή και σας το προτείνω. Καλά σας αναγνώσματα.


https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_24.html?fbclid=IwAR1S7tnHAyQAFDeFRDzR-R7817giwFFH4RUPNnWIUzLzj7cVLnwo-eMKP_0Διαβάστε επίσης